Dečije sobe po meri i nameštaj za decu

Dečije sobe po meri

Ključna stvar kod planiranja dečije sobe je da idete ka nečemu što će se svideti i detetu i vama. Ako je dete malo i ne može odlučivati i ono u samom procesu, onda vi preuzimate glavnu ulogu u dekoraciji i organizaciji.

Dečije sobe treba da se razlikuju od ostalih prostorija u kući ili stanu i da u njima preovladavaju vesele boje i atmosfera. 

Izazovi modernog stanovanja su stalno pred nama i dečije sobe postaju sve manje usled manjka kvadrata u stanovima. Idealno rešenje koje se nameće je što bolje iskoristiti taj prostor i detetu napraviti prijatno i ugodno okruženje u kom će boraviti.

Evo kako to da uradite

Ideja je da iz toga što imate izvučete maksimum i iskoristite svaki centimetar kvalitetno i funkcionalno. Jedino na taj način vaše dete će imati više prostora za igru, druženje, učenje.

Taj efekat možete postići na više načina. Izborom, boja, teme, zavesa, nameštaja, funkcionalnih celina. Jedna od najbitnijh stvari kod dečijih soba je da imaju prirodnu svetlost.

Sobu za decu ako su vaša deca starija možete i zajedno sa decom uređivati i osmišljavati. Kao prva stvar bitno je da izaberete temu sobe. Na primer ako vaše dete voli nekog crtanog junaka možete napraviti neke detalje, slike, delove nameštaja u obliku tog junaka ili sa slikom. Evo kao na primeru.

Veoma su u poslednje vreme popularni i kreveti u obliku kućice koje veoma često izrađujemo za naše klijente. Takođe su veoma popularni kreveti u obliku automobila za sobe za dečake.

Dečije sobe po meri Novi Sad

Primećujemo i sami da su dečije sobe sve manje i potrebno ih je lepo organizovati da bi dete ili deca imali više prostora za igru i učenje. Kod malih soba je najbitnije napraviti dobar raspored i organizaciju. 

Kreveti za spavanje zauzimaju najveći deo prostora i njih je moguće organizovati ili na sprat ili na izvlačenje ako još više želite da uštedite na prostoru. Ako imate dvoje dece trebate obezbediti svakom detetu krevet, kao i pisaći sto. Prostor za odlaganje garderobe, igračaka, knjiga.

Prostor za odlaganje garderobe, igračaka, školskog pribora, sportskih rekvizita se jako lepo može organizovati pravljenjem nameštaja po meri. Na taj način se dodatno štedi prostor.

Dečije sobe za dečake

U sobama za dečake treba da preferiraju tamnije boje poput plave, sive, zelene i sl. Mogu biti sa nekim crtanim ili sportskim junacima i idolima deteta. U takvoj sobi dete će se osećati komforno i ugodno. 

Dečije sobe za devojčice

U sobama za devojčice treba da preovladava takozvani “girly” momenat,  svetlije ženske boje, zavese, tepisi, boje zidova i to može dati jako lep efekat. Sve se to može zaokružiti i ukombinovati sa lepim nameštajem po meri koji će bo vizuelnom utisku zaokružiti celu priču.

Sobe za tinejdžere

Kod soba za malo stariju decu, tinejdžere treba voditi računa o prostoru za učenje, kao i skladištenje garderobe. Tinejdžeri obično imaju više stvari pa je potrebno sve to organizovati u prigodnim plakarima po meri. Lepi i dekorativni uramljeni posteri omiljenih sportista ili muzičara, glumaca isto mogu oplemeniti prostor.

Soba za dvoje dece

Neki od trikova kako najbolje organizovati sobu sa dvoje dece pogotovo ako su različitog pola je pravljenje raznih barijera. Na taj način svako dete će imati svoju privatnost. Recimo neke barijere od drveta ili manje zavese ili zastori mogu rešiti to. Sjajna je ideja da se deo zida ili jedan zid ofarba farbom po kojoj se može pisati kredom i tako dečija soba može biti još kreativnija.

Oba deteta treba da imaju krevete, koji mogu biti i na sprat ako je soba manja. Treba da imaju pisaći ili radni sto kao i ormare. Ovde klizni plakar može biti jako lepo i efektno rešenje. 

Dečije sobe po meri cene

Ovde smo vam naveli neke od ideja kako da organizujete, uredite i osmislite sobu za vaše dete, a mi ćemo vam rado pomoći da to i realizujete i savetima i nameštajem. Zajedno možemo doći do idealne dečije sobe kakvu ste zamišljali ili kakva se najviše dopada vašem detetu. Neka prostor gde će najviše boraviti bude ugodan i lep, jer složićete se da je dečija soba jedna od najbitnijih prostorija u svakom domu.

Ukoliko imate bilo kakvih ideja sa Pinteresta ili interneta, treba vam savet ili izrada nameštaja po meri, javite nam se i uradićemo vam nameštaj kakav ste zamislili.

TELEFON: +381 61 2040 070

nsstolarija021@gmail.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now ButtonPozovite nas