Kompletan vodič za američke plakare po meri

Takozvani američki plakar je ubedljivo među najtraženijim komadima nameštaja po meri, a evo i zašto?

Američki plakar može biti takoreći usečen u zid ili pak postavljen duž zida. U dogovoru i vašim željama odlučujete da li će plakar biti, plitak, dubok, dimenzije kao i materijale. Ormari i plakari mogu biti kako u domovima tako i u poslovnim prostorima, kancelarijama, lokalima i slično i oni daju poseban utisak celom prostoru. 

Američki plakar

U svakom prostoru postoji potreba za skladištenjem stvari i garderobe. Naročito za odlaganje sezonske garderobe. Svi žele da vizuelno sakriju višak stvari i da prostor bude minimalistički i čist.

To možete postići veoma lako, da uštedite prostor ili da iskoristite manjak prostora kvalitetno i funkcionalno. Idealno rešenje za to je klizni plakar.

Glavna prednost kliznih plakara je da kod njih nije potreban dodatni prostor za otvaranje vrata, već se sve obavlja preko klizača. Veoma je jednostavno i lako, bešumno, jednim prstom bukvalno možete baratati vratima kliznih plakara.

Zato su klizni ili američki plakari toliko traženi i popularni.

Jedna od veoma bitnih stvari kod kliznih plakara je takozvani enterijer plakara, tj. organizacija vešalica, polica, fioka unutar ormara. Da bi vaše stvari i garderoba bili najoptimalnije skladišteni, trebate se pozabaviti ili konsultovati sa stručnjakom oko organizacije unutrašnjosti plakara.

Američki plakari unutrašnji raspored

Od ključne važnosti je maksimalno iskorišćenje svakog centimetra prostora američkog plakara.

Prilikom izgleda, planiranja i organizacije američkog plakara najbolje će vam pomoći stolari koji rade nameštaj po meri. Oni su profesionalci i daće vam uvek najbolji savet u skladu sa vašim željama.

Kako ide proces od ideje do ormara po meri?

Proces ide tako što sa majstorom dogovorite vaše želje i gde bi najbolje mesto bilo za plakar po meri. Plakari po meri se obično moniraju u hodnike ali i do zida u prostorijama. Obično idu od zida do zida i gore do plafona. Na taj način ceo prostor je maksimalno iskorišćen. Zatim napravite zajedno projekat 3D ili skicu da bi imali viziju kako bi izgledalo kad se napravi. Potom izaberete materijale, klizače, da li želite sa ogledalima, usporivačima i slično.

Američki plakari cena

Cena kliznih plakara zavisi prvenstveno od veličine plakara, to znači koliko je potrebno materijala. Od opreme i vrste materijala, da li ima ogledala, vrste klizača…

Klizni plakari sa ogledalom

Materijali od kojih se prave plakari po meri su puno drvo, furnirani medijapan, iverica, šperploča, medijapan sa poliuretanskim bojama i aluminijum. Američki plakari mogu biti raznovrsni i vi birate dizajn i izgled. Boja i stil kliznog plakara će definitivno obogatiti vaš dom.

Američki plakari mogu imati krila i šarke ili klizna vrata. Veći plakari jednostavnog dizajna bolje su rešenje klizna vrata. Klizna vrata su bešumna i uklapaju se u sve enterijere od mladalačkih do luksuznih.

Klizni plakar treba imati odgovarajuće police, fioke, vešalice, šipke i ostale elemente. Možete ugraditi i osvetljenje plakara. 

Jako bitna stvar kod američkih i kliznih plakara je izbor kvalitetnog klizača. Jer oni lošijeg kvaliteta se brzo pokvare i zato na ovaj bitan segment obratite posebnu pažnju.

Američki plakari po meri – Novi Sad

5 najvećih prednosti američkih plakara

Bez obzira da li želite da redizajnirate enterijer ili dobijete više prostora za odlaganje u svom stanu, plakar sa kliznim vratima ili tzv. američki plakar je rešenje. Američki plakar može imati i krilna vrata na šarke, ali je popularnija opcija sa kliznim vratima. Ovo su njegove prednosti:

1. Štedi prostor sobe

Američki plakar se radi po meri – od poda do plafona i od zida do zida, čime se postiže maksimalna iskorišćenost prostora. Njegova vrata se ne otvaraju prema spolja, već klize po horizontalnim šinama, time ne ograničavajući kretanje po prostoriji i ne zauzimajući dodatan prostor, što ga čini najboljom opcijom za male sobe i uske hodnike. Vrata američkog plakara klize bešumno i možete ih otvoriti jednim prstom.

2. Prostor za odlaganje – više je više

Američki plakar je funkcionalniji od klasičnog ormara. Zbog veće dubine pruža više prostora za odlaganje, dok klizna vrata od poda do plafona omogućavaju lakše sagledavanje unutrašnjosti i lakši pristup po dubini, a time i bolju iskorišćenost plakara. 

3. Bolja organizacija prostora za odlaganje

Unutrašnjost američkog plakara možete u potpunosti organizovati u skladu sa svojim potrebama i dodati manje ili veće fijoke, vešalice za pantalone i suknje, šipke dvostruke visine, itd.

4. Spektar boja i dezena

Sa američkim plakarom možete u potpunosti transformisati stil i kolorit svog enterijera. Za klizna vrata postoji mogućnost izbora od preko 200 dezena i bezbroj boja, a takođe mogu biti urađena u staklu ili sa printom. Još jednu prednost kliznih vrata američkog plakara predstavlja mogućnost montiranja ogledala celom širinom i visinom, što se posebno preporučuje kod manjih prostorija jer ih vizuelno proširuje

5. Ulepšava svaki enterijer

Nema sumnje da prostor koji ima klizne plakare estetski izgleda mnogo lepše. Bilo da je u pitanju stan ili poslovni prostor. Američki plakar će mu dati dozu elegancije i estetike.

Klizni plakari Novi Sad

Naša radionica se nalazi u Novom Sadu i naše dugogodišnje iskustvo stoji iza našeg rada kao i mnogo zadovoljnih klijenata. Zajedno ćemo doći do najoptimalnijeg rešenja za vaš Američki plakar po meri. Tim naših stručnjaka će vam pomoći od samog početka kako da izaberete najbolji plakar za vaš prostor. Mi se obavezujemo da ćemo vam dati najbolju ponudu i ispoštovati rokove i za najkraće vreme ćete dobiti plakar u vašem domu. Pored američkih plakara radimo i kompletan nameštaj po meri.

Radimo kompletna rešenja od dogovora, planiranja, skice, izrade i montaže.

Javite nam se na vreme i dogovorimo saradnju i budite i vi jedan od naših zadovoljnih klijenata.

Informacije: +381 61 2040 070

Call Now ButtonPozovite nas